On
10/10/2018
Category
Algemeen

GAC is Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant

GAC Business Solutions is Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant. Het vitaliteitsprogramma van de automatiseerder is uitgebreid met onder meer deskbikes, ergonomische krukken, deskyoga en vitale lunches. Algemeen directeur Erik van Driel: “De prijs is echt een verrassing. Al hebben we hier wel erg ons best voor gedaan natuurlijk.”

Jurylid Pieter van den Hoogenband bezocht GAC in Oirschot om de prijs te overhandigen. GAC is in 2013 gestart met een allround vitaliteitsprogramma dat zowel fysiek, mentaal als sociaal gezond in het leven staan ondersteunt. In 2017 werd GAC genomineerd voor Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant. Dit jaar wist het bedrijf de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Verkiezing tot Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant brengt een plaats in de finale voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland met zich mee.

GAC Vitaliteitsprogramma

In 2018 is het vitaliteitsprogramma bij GAC uitgebreid. Werkplekken zijn prettiger ingedeeld en aangevuld met deskbikes en ergonomische krukken. Maandelijks is er een specialist op kantoor aanwezig die kan inspireren met tips voor een gezonde werkplek. Medewerkers kunnen die persoon vragen stellen over gezondheid en vitaliteit. Ter ontspanning wordt deskyoga aangeboden. Verder is GAC in januari gestart met een Vitale Lunch. Medewerkers kunnen samen gezond lunchen. Daardoor ontstaat meer verbinding tussen verschillende afdelingen, wat weer bijdraagt aan een positieve en gezonde werkomgeving.

Deskbikes met een eigen app

Het vitaliteitsprogramma is een succes. Met 1,1 procent is het verzuim bij GAC mede door dit beleid zeer laag. Erik: “Maar uiteindelijk doen we het voor onszelf. Zo hebben we voor de deskbikes een eigen app ontwikkeld. Daarmee kunnen medewerkers een challenge doen waarmee geld wordt verdiend voor een goed doel. Zelf leefde ik vroeger ongezond. Ik heb mijzelf tot de orde geroepen en voel mij nu beter dan ooit. Dat gun ik iedereen.”

Vitaalste Bedrijf van Nederland

GAC Business Solutions mag zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant noemen. De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. De verkiezing tot Vitaalste Bedrijf van Nederland vindt dit jaar plaats op 19 november in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon.

YOU GAC
Growing Together