On
05/04/2018
Category
Algemeen

GAC implementeert Dynamics 365 Business Central bij De Reijnen Groep

GAC migreert familiebedrijf De Reijnen Groep (waaronder ORIT) naar de Cloud. Na een eerdere overstap naar Microsoft Office 365 is nu de boekhouding via Dynamics 365 Business Central online gezet. Frans Reijnen, eigenaar van De Reijnen Groep: “Met deze stap nemen we afscheid van onze servers en alle zorgen en problemen die daarmee gepaard gaan.”

GAC heeft de volledige implementatie en live-gang verzorgd. Een doorslaggevende factor in de keuze voor samenwerking was de branchekennis. Vooral de oplossingen die specifiek op Groothandels gericht zijn, blijken perfect aan te sluiten bij de toekomstplannen van De Reijnen Groep. Ook de rol die GAC als nummer één Dynamics NAV partner heeft, speelt een rol. Frans Reijnen: “GAC heeft goede kennis van het complete Microsoft-landschap waardoor we nu uitstekend voorbereid zijn op de toekomst.”

De Reijnen Groep ziet meerdere voordelen die de Cloud biedt via Microsoft Dynamics 365:

  • De perfecte integratie met office;
  • Meerdere boekhoudingen voeren in één systeem maakt consolidatie eenvoudiger;
  • Mogelijkheid om zonder complexe interfaces verder uit te breiden met CRM;
  • Thuiswerkmogelijkheden voor de medewerkers;

Stapsgewijze implementatie van de Cloud

De Reijnen Groep is een familiebedrijf met twintig medewerkers. Het zet vijf miljoen euro per jaar om in de sectoren: vastgoed verhuur, projectontwikkeling OG, B2B-verkoop van wegenbouwmachines en bouw en productie. Na enkele jaren voorbereiding is met de introductie van Microsoft Office 365 de eerste beweging naar de Cloud gemaakt. Vervolgens zijn met een implementatie van SharePoint alle file shares naar de Cloud verplaatst.

Afscheid van eigen servers dankzij Dynamics 365

Alleen de boekhoudpakketten bleven on-site draaien. Door over te stappen op Microsoft Dynamics 365 Business Central neemt De Reijnen Groep afscheid van de laatste eigen servers. Daarmee verdwijnen ook de zorgen over hard- en software. Frans Reijnen: “Onze organisatie is ontzorgd omdat we geen gedoe meer hebben met hard- en software. Over de implementatie kunnen we zonder meer lovend zijn. GAC heeft ons goed begeleid naar de live-gang en kan ons nu gaan helpen met onze e-commerce professionalisering.”

YOU GAC
Growing Together