Geplaatst op
10/01/2022
Categorie
Algemeen

 

Amsterdam – ICT-bedrijf Broad Horizon Groep (‘Broad Horizon’) zet de volgende stap in de ambitie om marktleider te worden op het gebied van Microsoft Dynamics dienstverlening in Noord-Europa. Dit doet de organisatie door het in juli 2021 overgenomen GAC Business Solutions (GAC) uit te breiden met een deel van de IT-organisatie Broad Horizon Solutions (BHS) en door het oprichten van een nieuw bedrijf: Focus Enterprise Solutions.

Uitbreiding GAC Business Solutions
Sinds 1 januari 2022 is Broad Horizon Solutions (BHS) deels samengevoegd met GAC. GAC en BHS gaan samen verder onder de naam GAC Business Solutions – a Broad Horizon company (GAC). GAC richt zich op het middensegment met Dynamics Business Central, Customer Engagement, en het Power Platform. Ze biedt verticale Cloud-oplossingen voor de Professional Services, Manufacturing en Wholesale branches. Door de samenvoeging met BHS wordt dit aanbod uitgebreid met oplossingen op het gebied van Retail, Medical, Publishing en Education.

Met de samengang wordt GAC een leidende Dynamics partij met 250 medewerkers en meer dan 600 klanten in de Benelux. Erik van Driel blijft aangesteld als CEO van GAC.

Oprichting Focus Enterprise Solutions
Daarnaast heeft Broad Horizon onlangs Focus Enterprise Solutions opgericht. Focus Enterprise Solutions is een specialistische ERP-implementatiepartner voor Microsoft Dynamics 365 Unified Operations en de eigen IP Extended Banking, gericht op de bovenkant van het mkb-segment. Andre Snijder, voorheen CEO bij Broad Horizon Solutions, wordt CEO van Focus Enterprise Solutions. Hij vertelt hierover: “Het is onze ambitie om met Focus Enterprise Solutions de Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (voorheen bekend als Finance & Operations) specialist te worden met de hoogste klanttevredenheid in de markt.” De Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management en de Extended Banking klanten van Broad Horizon Solutions zijn opgenomen in dit nieuwe label.

Deze stap is in lijn met de bredere strategie van de Broad Horizon Groep, aldus Broad Horizon CEO Jean-Yves Charlier: “We zien de wensen van klanten snel veranderen. Flexibiliteit is wat er in toenemende mate wordt gevraagd. Zo zijn toekomst bestendige managed services niet one-size-fits-all, maar verschillend per klanttype en marktsegment. Door deze stap kunnen Focus Enterprise Solutions en GAC Business Solutions zich beter toeleggen op deze verschillende klantwensen en zich verder specialiseren. Daarnaast stelt deze specialisatie ons als groep beter in staat om talent aan te trekken en door te ontwikkelen in de Microsoft Dynamics markt in de Benelux en Scandinavië”.

Over Broad Horizon
Broad Horizon is een digitale transformatiepartner en marktleider in de Benelux en Scandinavische ICT-markt voor middelgrote bedrijven. De groep bestaat uit GAC Busines Solutions, Focus Enterprise Solutions, True, Cmotions, Underlined, Data Management Professionals, Delegate, Projectum en Pink Elephant en heeft sterke expertise op het gebied van Data & AI, Security, Business Applications, Managed Services, Cloud en Workspace oplossingen. Het bedrijf heeft meer dan 1000 professionals in dienst en bedient ongeveer 2000 klanten met kantoren in Nederland (hoofdkantoor), België, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Zuid-Afrika. Broad Horizon is opgericht in 2012.

Over Focus Enterprise Solutions
Focus Enterprise Solutions is de strategisch partner voor implementatie en beheer van Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management en Extended Banking. Met een team van ervaren specialisten ondersteunen zij Small en Medium Enterprises om het maximale uit hun ERP te halen. Focus Enterprise Solutions is onderdeel van de Broad Horizon Groep en heeft het hoofdkantoor in Bunnik.

Over GAC Business Solutions
GAC Business Solutions is een Microsoft Gold partner gevestigd in Oirschot. Het bedrijf helpt MKB-bedrijven met hun digitale transformatie, door innovatieve Microsoft-software te gebruiken naast eigen gestandaardiseerde oplossingen, mogelijk gemaakt door een continue samenwerking met haar klanten.

YOU GAC
Growing Together