GAC Business Solutions
  • Power BI Dynamics Afb

    Power BI

    Eenvoudig antwoord op complexe vraagstukken

    Iedere organisatie slaat in zijn ERP-systeem een schat aan informatie op. Dat biedt kansen. Met behulp van Power BI speelt u slimmer in op de markt. U gaat uw eigen gegevens, die van ketenpartners en gespecialiseerde andere bronnen gebruiken. Daarmee onderbouwt u uw plannen en ontdekt u nieuwe mogelijkheden. Dat alles wordt mogelijk gemaakt door intuitieve bediening die met u meedenkt. De kracht van Power BI is dat het zeer complexe informatie eenvoudig vertaalt naar concrete actiepunten. 

“Zien, denken en dan doen.”

Ron Wijling, QSN Risk Management

QSN Risk Management zocht een oplossing om informatie altijd en overal beschikbaar te hebben en op de juiste manier te presenteren. GAC leverde een combinatie van Dynamics NAV, SharePoint en Power BI. Dit is ingezet als platform om informatie beschikbaar te stellen en analyse van gegevens te versoepelen.

Lees het succesverhaal van QSN
Qsn Portret Power Bi 570X470
Wat is Power BI?
Brandbox -vrijstaand -570x 470-surface -power -bi -marketing -finance

Power BI ordent uw gegevens

De focus van Power BI ligt op gebruiksgemak. Het ordent complexe gegevens en laat u op eenvoudige wijze uitgebreide analyses. Power BI doet dat door uw gegevens te visualiseren. Ziet u een interessant resultaat? Dan klikt u erop en krijgt u de onderliggende gegevens in beeld. Via vraag- en antwoord zoekmogelijkheden kunt u vragen los laten op uw gegevens. Power BI denkt met u mee en geeft automatisch suggesties op basis van veelgestelde vragen en opvallende gegevens. U bent bij het analyseren van de cijfers niet alleen aan het klikken op data, maar krijgt ook nieuwe inzichten op basis van uw zoektocht. 

Power BI zit standaard bij Office 365

Power BI is een standaardonderdeel van Microsoft Office 365. Werkt u met Office 365 dan kunt u er direct mee van start te gaan. Zoekt u uitbreidingen van de functionaliteit, dan is er de mogelijkheid om door te groeien naar Power BI Pro. Onze mensen staan klaar om u bij de opzet van Power BI te assisteren.

Untitled -3
kembit power bi in de praktijk

Externe bronnen koppelen

Wie analyseert met Power BI maakt niet alleen gebruik van zijn eigen gegevens. Het is zeer eenvoudig om gegevens van derden te betrekken bij de analyses. Via slimme gereedschappen voegt u eenvoudig gegevens van derden toe. Of u nu publiek toegankelijke informatie wilt gebruiken of overgaat tot aanschaf van gevalideerde datasets. Dit geeft mogelijkheden om verder te kijken. Zo maakt u gespecialiseerde dashboards met Power BI met gegevens die u scherp wilt hebben. Wilt u de verkoopcijfers koppelen aan koersinformatie en regionale groeicijfers? Geen probleem. Zoekt u een mogelijkheid om verkoopprestaties te koppelen aan geografische locatie? Met Power BI zet u de analyse op waar u het best mee uit de voeten kan.

Integreer Power BI met de Google Analytics van uw Sana Webshop

Welke pagina’s van mijn Sana Webshop worden veel bezocht? Hoe vaak komen bezoekers op specifieke landingspagina’s? Waar komen onze bezoekers vandaan? Op deze en vele andere vragen krijgt u snel, eenvoudig en overzichtelijk antwoord met Power BI. In deze video laten wij u stap voor stap zien hoe u een gratis rapport van de webstatistieken van uw Sana Webshop maakt in Power BI.

power bi dashboard tablet

Haal alles uit Power BI

Power BI maakt het eenvoudig om analyses uit te voeren op basis van meerdere gegevenssets. Medewerkers kunnen beginnen met brede vragen, inzoomen op de resultaten en zo heel intuïtief tot nieuwe inzichten komen. Bekijk hier hoe u het meeste uit Power BI kunt halen.

Vijf mogelijkheden om alles uit Power BI te halen
P010826 Slider 1900X680 Smartcentral 03A

Ook alles uit uw gegevens halen?

Power BI helpt u sturen op feiten, laat nieuwe kansen zien en maakt beleidsrapportages effectiever. Minstens zo belangrijk: dit krachtige gereedschap heeft u standaard ter beschikking als u met Microsoft Office 365 werkt. Wilt u direct uw voordeel doen? Wij helpen u graag. Neem vandaag nog contact op met GAC, en wij laten u alle mogelijkheden van Power BI zien. 

Maak een afspraak Stel een vraag
Stel een vraag

Maak een afspraak

Chat met ons