GAC Business Solutions
  • Brandbox Slider 1900X680 Corporateonsverhaal

    IBAN en SEPA in Dynamics NAV

    Vanaf februari 2014 vinden eurobetalingen overal op dezelfde manier plaats, met de nieuwe standaarden voor het rekeningnummer (IBAN), de girale betalingen en de incasso’s. Deze nieuwe standaarden grijpen direct in op uw administratie, betalingsverkeer en de bedrijfssoftware Microsoft Dynamics NAV. Microsoft en GAC zorgen ervoor dat uw bedrijfssoftware klaar is voor deze veranderingen met een conversietool om de overgang een stuk eenvoudiger te maken. Met een SEPA update houden we u op de hoogte wanneer u kunt starten met het uitvoeren van betalingen in het SEPA formaat.

Cb13vrijstaand 570X470 Illustratiescorpd

IBAN Update

Er staat een update voor uw versie van Microsoft Dynamics NAV klaar die uw software gereedmaakt voor het registreren van IBAN nummers, BIC codes en het verrichten van betalingen via SEPA. U kunt via het aanvraagformulier een tijdstip inplannen waarop de servideskmedewerker contact met u opneemt om de bestanden en het instructiedocument uit te leveren. Deze update wordt kostenloos aangeboden aan onderhoudsklanten van GAC.

Vraag de IBAN update voor Dynamics NAV aan

IBAN Conversietool

Onderdeel van de overgang naar SEPA, is het overstappen op IBAN nummers. Dit is in Dynamics NAV een handmatige actie. Met de conversietool van GAC kunt u in een paar stappen uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN nummers en terug inlezen in uw Microsoft Dynamics NAV omgeving.

Vraag conversietool naar IBAN voor Dynamics NAV aan
Cb13vrijstaand 570X470 Illustratiescorpf
image

SEPA Betalingen en verwerken dagafschriften

Na de omzetting van uw banknummers naar IBAN nummers is uw administratie klaar om de betalingen in het SEPA formaat aan te leveren. Uit onze testen blijkt echter dat de aanlevering aan een aantal banken niet goed verloopt. Gedurende de komende maanden worden de noodzakelijke aanpassingen doorgevoerd en komt er een aparte update voor het aanleveren van betalingen in SEPA formaat waarbij rekening gehouden wordt met de verschillen die er nu per bank zijn.

Wij houden u met een SEPA update op de hoogte wanneer de bestandsformaten beschikbaar zijn en u kunt starten met het uitvoeren van betalingen in het SEPA formaat. Aan uw huidige manier van aanleveren verandert dus nog niets en alle banken zullen uw huidige werkwijze voorlopig nog accepteren. In de komende periode nemen we ook met u individueel contact op om informatie in te winnen over welke banken in gebruik zijn en hoe uw eigen planning voor invoering van SEPA is opgezet.

16-052 CB9 Contact(1180x454)D

Vragen over IBAN en Microsoft Dynamics NAV?

Heeft u vragen over IBAN en Microsoft Dynamics NAV? Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw bedrijfssoftware klaar te maken voor de nieuwe standaar voor betalingen? Neem contact met ons op.

Maak een afspraak Stel een vraag Bel direct: 0499 58 28 27
Stel een vraag

Maak een afspraak

Chat met ons