Groothandels
  • CB1 Achtergrond Foto 862X572 Tradehomemensen

    Logistiek

    Uw processen perfect inrichten

    Zorg dat uw voorraden optimaal beheerd worden door gescande barcodes direct te verwerken in Trade+. Met onze software kunt u uw processen perfect inrichten, of u nu gebruikt maakt van meerdere warehouses op verschillende locaties of juist de hele expeditie en distributie heeft uitbesteed.

Voorraadoptimalisatie

Laat voorraad optimaal aansluiten bij de vraag

Inspelen op een dynamische markt vraagt om gestuurd inkopen. U wilt pieken in de vraag kunnen opvangen zonder met grote voorraden te moeten werken. Trade+ helpt u bij het plannen zodat uw voorraad optimaal aansluit bij de vraag. Een ingebouwde applicatie helpt u met het maken van voorraadanalyses. Daarmee legt u onderscheidt tussen hardlopers en niet-hardlopers, voert u inventarisaties en cycle-counting uit, past u voorraadcorrecties toe en analyseert u de verschillen. Door op basis van bestelparameters te werken, zorgt u dat uw voorraad aansluit op de vraag. Trade+ helpt dit snijvlak tussen inkoop en verkoop te zoeken en maakt zo de weg vrij voor een voorraadgestuurde werkwijze.

Cb13vrijstaand 570X470 Laptoplinks BI Dashboard1
Cb13vrijstaand 570X470 Illustratiestradei

Warehouse management

Eenvoudige afhandeling van orderpicking

Met Trade+ is verplaatsen van bulk naar pick, bijvullen pick naar pick en routering van pick, allemaal out-of-the-box mogelijk. Werkt u met meerdere zones en afslaglocaties? Ook daar is Trade+ op ingesteld. Door de afhandeling van orderpicking zo eenvoudig mogelijk te maken en te integreren met planning van de terminal en de heftruckterminal, gaat de foutmarge omlaag en zorgen we dat orders met zo min mogelijk handelingen, betrouwbaar en snel worden ingevuld. Trade+ gaat naadloos om met meerdere opslaglocaties en stellingen en heeft speciale mogelijkheden voor werken met zondes, of die nu voor afgesloten of temperatuurgevoelige opslag zijn. Naar wens kunnen we uw logistieke proces klantordergestuurd of leveranciergestuurd maken. Wisselt u in een later stadium van proces? Dan veranderen we de inrichting achteraf. Dankzij Trade+ stuurt u uw magazijn efficiënter aan, realiseert u maximale tijdsbesparing en gaat de routeloop omlaag.

Retourstroom

Aansluiting op uw processen

Komt deze retour van een consument of handelspartner? Is controleren noodzakelijk of heeft een snelle doorloop de voorkeur? Trade+ registreert waar retouren vandaan komen en kan vooraf ingestelde acties koppelen aan die stroom. Een retour vraagt altijd al om meer handelingen dan een normale order, wat slimme en efficiënte afhandeling wenselijk maakt. De retourenstroom binnen Trade+ sluit aan op uw interne processen en biedt inzicht in de benodigde handelingen en daaraan gepaard gaande kosten. Ook is integratie met uw webshop mogelijk. Dat maakt servicegericht werken eenvoudig. Klanten dienen de aanvraag van een retour in en de rest van het proces wordt automatisch door het systeem uitgevoerd. De afhandeling houdt rekening met retourrechten en bescherming van consumenten. Daar voegt Trade+ service aan toe in de vorm van klantinformatie. Door deze aanpak houdt u niet alleen grip, het geeft ook ruimte om betere controles in te stellen en zo verliezen door retourfraude en fouten te voorkomen.

Cb13vrijstaand 570X470 Monitorlinks RMA
Cb13vrijstaand 570X470 Illustratiestradel

Kostenstroom

Leg ramingen en resultaat vast

Komen de gecalculeerde kosten overeen met de werkelijke kosten? Trade+ legt ramingen en resultaat vast zodat u antwoord op die vraag heeft. Zo blijft uw kostenstroom inzichtelijk, houdt u grip op de importkosten en krijgt u meer inzicht in de opbouw van uw marges. Hoewel kostprijsverhogende componenten nooit volledig  te voorspellen zijn, zorgt Trade+ met zijn uitstekende gegevenshistorie dat u de met de best mogelijke voorspelbaarheid uw ramingen maakt. 

Assemblage

Ongekende extra mogelijkheden

Verschillende componenten samenvoegen tot een eindproduct is vaak niet meer dan een logistiek proces. De oderpicker verzamelt de onderdelen en levert ze aan de klant als kit. Dat zijn tijdrovende en foutgevoelige werkzaamheden maar ze zijn als toegevoegde waarde onmisbaar in de concurrentiestrijd. Trade+ ondersteunt assemblage per order uit de voorraad door de klanten meer invloed te geven op de samenstelling van producten zonder daarbij aan beheer en overzicht in te boeten. Door geleverde orders bij te houden en te spiegelen aan orders in wording kan Trade+ actief inspelen op klantvragen met suggesties voor efficiëntere invulling van het product en natuurlijk met extra producten (upselling). Dit geeft extra kracht aan uw e-commerce strategie en kan uw marge verhogen. Daarnaast krijgt u ongekende extra mogelijkheden om actiepakketten samen te stellen voor marketingdoeleinden.

Cb13vrijstaand 570X470 Laptoplinks Front Office Portal
Cb13vrijstaand 570X470 Illustratiestradea

Complexe logistieke processen

Controle over de voorraden van uw vestigingen

Met Production+ houdt u grip en controle over de voorraden van uw vestigingen, zelfs als u op meerdere locaties actief bent. Wij bewaken binnen één database de logistieke processen van al uw locaties. U ziet zo precies waar voorraden zich bevinden en kan een structuur opbouwen die past bij de complexiteit van uw organisatie. Werkt u met externe expediteurs? Dan koppelen wij key gegevens als voorraad en leversnelheid aan uw systemen. Afhankelijk van uw wensen richten wij voor de hele organisatie, of juist per vestiging een logistiek proces in. De hoge mate van flexibiliteit bij het inrichten van uw logistieke processen geeft u de wendbaarheid om in te spelen op vragen als tijdelijke extra opslagruimte. Met Production+ bewaakt u de logistieke processen en voorraden van uw hele organisatie  zonder de flexibiliteit te verliezen van lokale vestigingen.

Expeditie en Distributie

Zorgen dat u goederen vervoert

Of de expeditie nu in huis is of wordt uitbesteed aan een expediteur, u wilt altijd kunnen bijhouden waar uw producten zijn en wanneer ze aankomen. Trade+ heeft een module om zelf transporten in te richten en kan daarmee ook routeplanning aan. Wie de expeditie uitbesteedt kan Trade+ aansluiten op de infrastructuur van de expediteur. Dankzij geautomatiseerde gegevensoverdracht kunt u vanuit uw bekende omgeving leveringen traceren en orders plaatsen. Dat voorkomt fouten, en geeft u extra mogelijkheden om uw klanten betere service te bieden. Vanzelfsprekend houdt de module rekening met de omvang van paletten en containers. Of u nu zelf vrachtwagens beheert of de pakketdienst belt, wij zorgen dat u niet lucht, maar goederen vervoert.

Cb13vrijstaand 570X470 Monitorlinks Sales Dashboard
CB1 Achtergrond Foto 862X572 Prodconafronding

Barcodescanning

Zonder barcodescanning kan een moderne groothandel niet werken. Wij bieden daarom binnen Trade+ barcodescanning als geïntegreerd component, hoewel we natuurlijk altijd een koppeling kunnen maken met bestaande systemen. De scanner is snel te implementeren omdat de in Trade+ geïntegreerde onderdelen perfect afgestemd zijn op standaardoplossingen. Heeft u een specialistische oplossing nodig om binnen uw unieke expertise te werken? Dan koppelen wij die aan Trade+. De integratie van barcodescanning in Trade+ maakt op dit vlak one-stop-shopping mogelijk en houdt de kosten goed beheersbaar. Dankzij de integratie van scanning in de workflows van Trade+ krijgt u meer overzicht over uw warehouse. Alles wat daar gebeurt, wordt dankzij toepassing van mobiele apparatuur in real-time opgenomen.

CB9 Contact 1180X454 Corpcontact

Vragen over logistieke processen?

Bent u benieuwd hoe Trade+ uw logistieke processen kan optimaliseren? Wilt u meer grip op uw expeditie en distributie? Neem contact met ons op. Onze branche-experts staan voor u klaar.

Maak een afspraak Stel een vraag 0499 28 28 28
Stel een vraag

Maak een afspraak

Chat met ons