GAC Business Solutions

Uitgebreide CAD PLM functionaliteit in Production Plus

2 april, 2014 in Productie

CAD-systeemdata laat zich niet altijd even makkelijk naar een ERP-productieomgeving overzetten. Vaak worden complete stuklijsten nog overgetypt. Dat is tijdrovend en foutgevoelig.  Met de Production+ CAD/PLM module, haalt u CAD-tekeningen snel en automatisch naar uw ERP-productieomgeving. De module ondersteunt Solidworks, Inventor, SolidEdge en Autocad.

Production+ CAD/PLM maakt onderdeel uit van de complete Production+ suite. Bij invoer van CAD-tekeningen genereert de module automatisch artikelen en stuklijsten in uw Microsoft Dynamics NAV omgeving. Dat levert meerdere voordelen op:

  • U brengt consistente en overeenkomstige data op een intuïtieve manier bij elkaar;
  • U beheert technische product- en productiegegevens op eenvoudige wijze;
  • U verlaagt het aantal fouten in de productie;
  • U verkort de doorlooptijd van ontwerp tot productie

Met CAD/PLM haalt u in één handeling artikelen, stuklijsten en bijbehorende routingstructuren vanuit de CAD-omgeving naar Dynamics NAV. Daarvoor maken wij gebruik van vooraf gedefinieerde templates. Omdat deze module CAD praktisch integreert met NAV behouden gebruikers het overzicht over de gemoduleerde productstructuur. Dat maakt onderhoud eenvoudiger en voegt gelijk ook ondersteuning voor versiebeheer aan uw ontwerpproces toe.

De invoer van data via CAD/PLM is op parameters gebaseerd en kan daarom zonder aanpassingen doorgevoerd worden. Tijdens invoer herkent het systeem bestaande producten, stuklijsten en routings binnen Dynamics NAV. Bestaande stuklijsten en routings worden gekopieerd en gebruikt als nieuwe artikelen in CAD/PLM om daarna automatisch te worden opgeslagen in Dynamics NAV. Omdat de module alle designs onder een uniek ID-nummer opslaat zijn ze altijd weer traceerbaar.

Deel dit bericht
Chat met ons