GAC Business Solutions

GAC Global Solutions introduceert Vitaliteitsprogramma

29 mei, 2013 in Algemeen

GAC Global Solutions heeft voor haar medewerkers een vitaliteitsprogramma met aandacht voor voeding en beweging geïntroduceerd. Binnen dit programma krijgen medewerkers een persoonlijk coaching-traject van een leefstijlcoach van Mproef Voeding en Vitaliteit en gaan ze gezamenlijk een bewegingsuitdaging aan.

Peter Willemse, verantwoordelijk voor GAC Global solutions: “Binnen ons vakgebied is beweging een onderbelicht onderwerp. Veel medewerkers zitten langdurig achter bureaus en zien in de loop der jaren hun gewicht oplopen en hun vitaliteit afnemen. Als werkgever vinden we dat we hier een stukje verantwoordelijkheid hebben. Onze medewerkers brengen uiteindelijk een groot deel van hun dag bij ons door.”

Uit gesprekken met verschillende organisaties bleek dat de focus op zowel voeding als beweging moet liggen om dit probleem goed aan te pakken. Uiteindelijk zijn we de samenwerking hiervoor aangegaan met Mproef Voeding en Vitaliteit. Binnen het afgesproken programma krijgen medewerkers een persoonlijk coaching-traject van een leefstijlcoach en gaan ze gezamenlijk bewegingsuitdagingen aan.

Meten en bijsturen
De voortgang van deze uitdagingen wordt inzichtelijk gemaakt door een bewegingsmeter die de medewerkers dagelijks dragen. Ze krijgen de meter uitgereikt tijdens een intakegesprek, daar wordt ook ingegaan op hun huidige voedingspatroon. Alleen al de eerste tips en trucs tijdens dit gesprek leveren medewerkers nieuwe inzichten op.

Peter: “De bewegingsmeters zetten beweging om in virtuele stappen die je vervolgens in een portaal plaatst. Daar worden zowel persoonlijke challenges als groepschallenges gedefinieerd. Bij Global Solutions is dit een virtuele wandeling naar een klant in Finland: GrandVision-onderdeel Instru Optiikka Oy. Hoeveel van de meer dan 1850 kilometer afstand is afgelegd, wordt bijgehouden met digitale beweegmeters en getoond in Google Maps.”

Vitaliteit Beeld SmallDe bewegingsmeter laat zien hoeveel de drager beweegt en zorgt zo voor inzicht en bewustwording. De gegevens uit de beweegmeter zijn terug te vinden in een portaal waar een persoonlijk verbeterplan bijgehouden wordt. Aan de hand van die gegevens en persoonlijke coaching-gesprekken met Mproef kunnen medewerkers actief aandacht besteden aan vitaliteit. De gezamenlijke challenges maken dat medewerkers niet individueel voor de uitdaging meer te bewegen staan, maar dat ze elkaar motiveren.

Uitgebreid programma
Mproef zorgt niet alleen voor de intake en individuele gesprekken, maar biedt een diversiteit aan diensten. Zo geeft Mproef desgewenst advies op maat over een gezond voedingspatroon aan de hand van een voedingsdagboek. Ook zijn er coaching-gesprekken om meer gemotiveerd te gaan sporten. Daarnaast verzorgt Mproef periodiek gezonde lunches voor GAC Global Solutions.

Peter: “De medewerkers hebben aangegeven het programma erg te waarderen. En wij zijn ook tevreden over het resultaat. Vitale medewerkers zijn productiever, hebben minder stress en meer plezier in hun werk. Dat zorgt voor een goede werksfeer.”

Mproef Logo Def1

Deel dit bericht
Chat met ons