GAC Business Solutions

Multi Instruments kiest voor Microsoft Dynamics NAV

8 november, 2010 in Algemeen

In 2009 werd duidelijk dat herautomatisering voor Multi Instruments niet meer kon uitblijven. Het voormalige pakket was te sterk verouderd en niet meer toereikend voor de organisatie en de dagelijkse gang van zaken. “De dagelijkse werkzaamheden liepen langzaamaan vast. Herautomatiseren werd een must,” aldus Jack van Dalen, Financieel Directeur van Multi Instruments. 

Meer inzicht
"Ons vorige pakket leek meer op een veredelde typemachine. Er waren wel overzichten, maar niet wat we wilden hebben. Microsoft Dynamics NAV biedt wel het inzicht dat nodig is voor een projectgestuurd bedrijf."

Faciliteren van buitendienst
"De buitendienst gaat gebruik maken van Expand IT. Hiermee kunnen zij via hun laptop werkbonnen binnenhalen. Na afronding van hun werkzaamheden sturen zij hun werkbonnen via Expand IT terug Dynamics NAV in waarna het direct verwerkt wordt in de order. Vroeger was dat allemaal handwerk."

Afhandeling van servicecontracten
"De afhandeling van servicecontracten in ons vorige pakket was enorm bewerkelijk. We moesten talloze losse sheets bijhouden: wat zijn de contractafspraken, hoeveel heb ik verbruikt, moet ik extra factureren? In Dynamics NAV kan alles worden ondergebracht. Hierdoor kan enorme tijdwinst behaald worden door de service afdeling.

Role tailored client
"Als een medewerker zijn scherm opent, krijgt hij een overzicht van indicatiestapels. Door middel van icoontjes worden bijvoorbeeld de vervallen verkooporders, openstaande inkooporders en het kritische voorraadniveau getoond. Klikt hij daarop, dan krijgt hij gedetailleerde informatie en kan hij direct actie ondernemen. Vroeger was dat inzicht er niet. We hadden soms geen idee wat er binnen moest komen."

Deel dit bericht
Chat met ons