GAC Business Solutions

Verbeter uw cashflow met Debiteurenbewaking

9 juli, 2012 in Zakelijke dienstverlening Algemeen

U kent ongetwijfeld de uitspraak ‘Cash is king’. Om de liquiditeitspositie van uw organisatie veilig te stellen is een goed gebalanceerd debiteurenbeleid en bijbehorend invorderingsproces cruciaal. Een gebrek hieraan betekent een oplopend debiteurensaldo en vergrote kans op wanbetaling. Met als gevolg dat uw eigen liquiditeit afneemt en crediteurensaldo oploopt. Onnodig, want dit domino-effect is eenvoudig te voorkomen met de GAC Business Optimizer Debiteurenbewaking. Hiermee ondersteunt u uw medewerkers met de juiste informatie, op basis waarvan zij snel en effectief kunnen handelen.

Effectief debiteurenbeleid
Een effectief debiteurenbeleid bepaalt u op basis van het risico van openstaande vorderingen en bepaling van de bijbehorende maatregelen. Hiervoor heeft u antwoord nodig op twee vragen:

  • Wat is de gemiddelde looptijd van openstaande vorderingen?
  • Wat is het gemiddelde bedrag van alle openstaande vorderingen?

Met de GAC Business Optimizer Debiteurenbewaking heeft u het antwoord hierop real-time beschikbaar via een speciaal managementdashboard. Zo ondersteunt uw bedrijfssoftware uw medewerkers optimaal bij het bepalen van de juiste vervolgstappen bij openstaande vorderingen.

Reparatie of preventie?
Met het verkregen inzicht van de GAC Business Optimizer Debiteurenbewaking bepaalt u snel of en waar het risico zich bevindt, en welk proces hier het beste bij past. Een goed debiteurenbeleid kent hierbij twee pijlers: reparatie of preventie?

  • Is de voordering en de looptijd hoger dan gemiddeld, dan loopt u achter de feiten aan. Reparatie van de relatie en het proactief zoeken naar een oplossing met uw klant biedt de beste kans op een verbeterd betalingsgedrag.
  • Is de vordering hoger, maar de looptijd korter dan gemiddeld, dan kiest u voor preventie. Hierbij zet u de vordering af tegen de gemiddelde betalingstermijn van de klant. Is dat langer dan gemiddeld, dan is actief ingrijpen gewenst. Een aanmaning of telefonisch contact is hierbij vaak afdoende.

Haal meer uit uw bedrijfssoftware en u signaleert snel en eenvoudig trends in het betalingsverkeer. Zo beheerst u proactief uw cashflow en stelt u uw liquiditeitsposten veilig.

Deel dit bericht
Chat met ons