GAC Business Solutions

Veltec Benelux breidt Dynamics NAV uit met E-commerce

21 februari, 2011 in Groothandel Algemeen

Veltec Benelux is distributeur van exclusieve fietsartikelen. Zij werken al jaren met Trade+, de groothandelsoplossing van GAC Business Solutions op basis van Microsoft Dynamics NAV. De voorgaande website van Veltec schoot op het gebied van vormgeving te kort. Directeur Jurge Krikke ging dan ook op zoek naar een oplossing. In samenwerking met GAC werd een nieuw E-commerce systeem opgezet dat volledig is geïntegreerd met de bestaande Trade+ omgeving.

E-commerce oplossing
Veltec koos voor de E-commerce oplossing van één van GAC’s preferred partners. De grafische mogelijkheden en algehele integratie met Microsoft Dynamics NAV gaven uiteindelijk de doorslag. Hierdoor kan de webshop eenvoudig bijgehouden worden. Jurge Krikke: “Als wij een nieuw artikel toevoegen aan onze centrale database, staat het direct online. Als we een prijs veranderen, wordt dat ook op de website doorgevoerd. Als de condities voor dealers worden gewijzigd, wordt dat ook meteen aangepast. Bovendien wordt de beschikbaarheid van onze producten automatisch getoond. Alle informatie is overal up-to-date na één keer invoeren.”

Website centrale rol in strategie
Het doel van Veltec is om het enthousiasme van haar medewerkers over te brengen op consumenten, zodat zij meer plezier beleven aan hun hobby. De nieuwe webomgeving past in deze strategie. Krikke: “De nieuwe website is veel meer dan een ordersysteem zoals we dat voorheen hadden. Zowel de website als de webshop ademen de emotie van de sport. Er worden bijvoorbeeld veel bijbehorende producten aangedragen. Iets dat in business-to-consumer veel gebruikelijker is dan in business-to-business. Wij voldoen nu veel beter aan de eisen en wensen van onze klanten. Het nieuwe E-commerce systeem voldoet dus helemaal aan onze eisen.”

Deel dit bericht
Chat met ons