GAC Business Solutions

'Kantoor als bindende factor', column Regio Business

15 november, 2012 in Algemeen

In het magazine Regio Business deelt Directeur van GAC Business Solutions Erik van Driel regelmatig zijn visie op trends middels een column. In de november editie een column met de titel: 'Kantoor als bindende factor', in het kader van het thema: Bedrijfshuisvesting & Facility Management.

Kantoor als bindende factor

Waarom zou je nog naar kantoor rijden als je thuis ook kunt werken? Dat is een vraag waar je in de file geen eerlijk antwoord op kunt geven. Toch gaat Het Nieuwe Werken niet om de reductie van vierkante meters. Sterker nog, het kantoor speelt een hoofdrol bij de overstap.

Wie Het Nieuwe Werken invoert om thuiswerken te bevorderen en zo vierkante meters te besparen, mist het punt. Het gaat niet om vierkante meters, maar om mensen. Die krijgen de vrijheid om het beste uit zichzelf te halen. En wie het beste uit zichzelf wil halen, heeft andere mensen nodig. Om dat te ondersteunen blijft ‘het kantoor’ noodzakelijk, maar we moeten het wel aanpassen. Het kantoor is de plek waar collega’s elkaar tegenkomen, overleggen over werk, maar ook over privézaken praten. Het kantoor is de plek die verbindt; waar de onderlinge band groeit. Het is die band die ondanks al het thuiswerken de teams bij elkaar houdt.

Als je je volle aandacht voor een klus nodig hebt, dan is de rust van een thuiskantoor perfect. Maar als het tijd is om te overleggen, om ideeën uit te wisselen, kortom om collega’s te ontmoeten, dan kun je op kantoor terecht.

De kantoorruimte klaarmaken voor het Nieuwe Werken vraagt meer dan je denkt. Om medewerkers op hun manier hun doelen te laten behalen is overkoepelende bedrijfssoftware nodig. Die software zorgt dat de bedrijfsapplicaties en apparaten met elkaar kunnen praten. Een complexe uitdaging die vraagt om experts. Wij lossen het graag voor u op. Voor u is het antwoord op deze vraag van het meeste belang: “Ik ga naar de zaak, wat wil ik daar vinden?”

Binnen GAC kwamen bij mij drie hoofdpunten naar voren: rust, comfort en ontmoetingen. Kernwoorden die bij de inrichting van ons pand leidend geweest zijn. Daarom hebben we comfortabele ontmoetingsplekken waar anderen zich spontaan bij een overleg kunnen aansluiten, maar ook vergaderruimtes waar je juist in rust kunt overleggen.

Waarom rij ik naar kantoor als ik ook thuis kan werken? Om mensen te ontmoeten, inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen. Waarom rijdt u naar kantoor? Is het voor comfort, rust en ontmoetingen, of omdat het niet anders kan? Ik wissel graag met u van gedachten, neem contact op of kom eens langs.

Bron: Regio Business Midden - Brabant - jaargang 28 - november 2012

Deel dit bericht
Chat met ons