GAC Business Solutions

Invoering SEPA start in 2010

15 januari, 2010 in Groothandel Productie Zakelijke dienstverlening Algemeen

De migratiefase van SEPA duurt vier jaar – van 2010 tot en met 2014. Na deze fase moeten alle Europese ondernemingen hun betalingsverkeer op basis van SEPA hebben georganiseerd. Het doel hiervan is één markt binnen Europa te creëren voor het betalingsverkeer. Microsoft ontwikkelt de software update die de SEPA-mandaten kan ondersteunen binnen uw huidige bedrijfssoftware. Uiteraard zal GAC u hierbij ondersteunen.

GAC ondersteunt
Omdat de invoering van SEPA grote gevolgen heeft voor het betalingsverkeer van uw onderneming, is het noodzakelijk uw Microsoft Dynamics NAV software hierop aan te passen. Microsoft ontwikkelt hiervoor een software update. deze wordt door GAC Business Solutions gratis aangeboden aan klanten met een onderhoudscontract*. Uiteraard kunt u op de ondersteuning van GAC rekenen, bij het inbouwen van de software update. Zowel klanten met een onderhoudscontract, als klanten zonder deze overeenkomst kunnen een consultant inhuren, die helpt bij de daadwerkelijke uitrol van de software update.

Wat kunt u nu al doen?
Hoewel de software update nog niet beschikbaar is, zijn er een aantal voorbereidingen die u kunt treffen om in de toekomst te voldoen aan de SEPA-voorwaarden:

  • Bij uw bank informeren of SEP CT XML-bulkbetalingen worden ondersteund, en op welke manier;
  • In de software de klant- en leveranciersbanken met de IBAN- en BIC-code vullen, omdat met SEPA- rekeningnummers niet meer worden gebruikt;
  • Wellicht externe documenten, zoals factuurlay-out, aanpassen voor vermelding van uw en andermans IBAN- en BIC-nummer.

Meer informatie?

Voor meer informatie bezoekt u de onze pagina over SEPA, of neemt u contact op met uw accountmanager of een productmanager van GAC Business Solutions, via het telefoonnummer: 0499- 58 28 28. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

*De software update wordt door Microsoft beschikbaar gesteld vanaf versie 4.03. Maakt u gebruik van een oudere versie van Microsoft Dynamics NAV, neem dan contact op met uw accountmanager. In overleg met u wordt bepaald wat de beste manier is om uw omgeving, in overeenstemming met de SEPA-voorschriften, in te richten.

Deel dit bericht
Chat met ons