GAC Business Solutions

Hyves kiest voor flexibiliteit van Dynamics NAV

22 februari, 2011 in Zakelijke dienstverlening Algemeen

Hyves ging op zoek naar een ERP-oplossing die aansluit op de huidige en toekomstige wensen van de snelgroeiende organisatie. Na een selectieproces koos Hyves voor Microsoft Dynamics NAV, met GAC Business Solutions als automatiseringspartner. "De flexibiliteit van Dynamics NAV geeft ons de speelruimte die we nodig hebben," aldus CFO, Inno Huizing.

Quickscan
Hyves over GACIn 2009 trad Inno Huizing aan als CFO van Hyves. Het eerste wat hij deed was een quickscan maken: wat kan anders, wat kan beter en hoe kan dat worden gerealiseerd? Met name dat laatste is het domein van Inno en daar komt ook GAC om de hoek kijken. Het financiële pakket dat draaide voor zijn komst kon de huidige en toekomstige wensen van de snelgroeiende organisatie niet aan. Een voorbeeld betreft de projectadministratie. Op den duur wil Inno hier een projectadministratie voor invoeren op basis van onder andere IFRS voorschriften. Dat was het met het voormalige pakket onmogelijk. "Aan Microsoft Dynamics NAV kunnen we talloze modules koppen. Die flexibiliteit geeft ons de speelruimte die we nodig hebben," vertelt Inno.

De dagelijkse voordelen van één pakket
Hyves is een snelgroeiende organisatie. In het kader van 'operational excellence' is het daarom belangrijk om continu processen en systemen te optimaliseren. Inno: "Voorheen werden diverse overzichten in Excel bijgehouden, waaruit bleek wat al dan niet was gefactureerd en waar onder andere berekeningen plaatsvonden van sales naar revenu. We moesten voortdurend databestanden bijwerken en controleren, waarbij soms formulefouten naar voren kwamen. Met de implementatie van het maatwerk is dit langzaamaan één snel, nauwkeurig en efficiënt proces geworden. Als een order nu binnenkomt, wordt deze geregistreerd in Dynamics NAV. Vervolgens wordt de sales automatisch naar revenue doorverdeeld. Alle informatie die ik nodig heb, zit in één pakket en komt er foutloos uit."

Meer weten?
Meer weten over Hyves en de implementatie en het gebruik van Microsoft Dynamics NAV? Neem contact met ons op. Wij informeren u graag.

Deel dit bericht
Chat met ons