GAC Business Solutions

'Het Nieuwe Werken', column Regio Business

6 juni, 2012 Erik van Driel in Algemeen

In het magazine Regio Business deelt Directeur van GAC Erik van Driel regelmatig zijn visie op trends middels een column. In de juni 2012 editie een column met de titel: 'Het Nieuwe Werken'. Aanvullend op het coverstory artikel 'Bent u klaar voor Het Nieuwe Werken?' en in lijn met het thema: ICT & Telecommunicatie.

Klaar voor het Nieuwe Werken

Het EK is een fantastisch evenement om het Nieuwe Werken te promoten. Want wie zijn eigen tijden kan plannen, heeft geen wedstrijd gemist.

Hoe je echt van voetbal kan genieten, liet mijn oudste zoon net voor de eerste wedstrijd zien. Eén voetbalwedstrijd op onze televisie en mijn iPad naast hem op de bank met daarop de stand van een andere wedstrijd. Op schoot had hij een oude laptop om te chatten met vrienden. En dat zonder thuis het Nieuwe Werken te promoten. Daar is hij nog iets te jong voor.

De nieuwe generatie heeft een streepje voor. Zij zijn al gewend aan informatiestromen die constant beschikbaar zijn. Ze weten als geen ander dat je daar zelf zowel je werk als je privéleven omheen moet plannen. Dat hoef je ze niet uit te leggen. “Dat is toch logisch?”

Wie technologie niet als passie heeft, kan van die constante informatiestroom nerveus worden. Dat is helemaal niet nodig. Het Nieuwe Werken gaat namelijk niet om technologie, maar om anders denken. Niet meer werken van negen tot vijf. Niet allemaal in dezelfde ruimte zitten. Maar juist werken op de meest praktische locatie. En natuurlijk kom je nog bij elkaar, maar dan met de mensen die voor dat project nodig zijn.

Technologie is essentieel voor het Nieuwe Werken. Maar dat kunt u uit handen geven. Bij GAC zorgen wij voor de technische realisatie van het Nieuwe Werken. Uw medewerkers krijgen zo ruimte om zelf de beste weg te zoeken in hun nieuwe werkpatronen. Managers krijgen de middelen om die ‘Nieuwe Werkers’ te managen. En u? U wint tijd om uw visie te bepalen en de koers uit te zetten.

De nieuwe generatie kan ons inspireren. Zo dient mijn iPad al dit hele EK als ‘tweede scherm’. Maar mijn ultrabook heb ik in de kast laten liggen. Het Nieuwe Werken laat mij namelijk niet alleen mijn werktijden plannen, maar ook mijn vrije tijd. En laten we eerlijk zijn: je gaat toch niet werken tijdens de wedstrijd?

Bron: Regio Business Midden-Brabant - jaargang 28 - juni 2012

Deel dit bericht
Chat met ons