GAC Business Solutions

Goede projectadministratie bevordert declarabel werken bij Marin

20 juni, 2010 in Zakelijke dienstverlening

Marin (Maritiem Research Instituut Nederland) in Wageningen is een internationaal maritiem onderzoeksinstituut dat al ruim 78 jaar opdrachtgevers adviseert. Marin is een projectgestuurde organisatie die begrijpt dat een goede administratie van belang is om doelstellingen te bereiken. Marin ziet de totaaloplossing van GAC als ondersteuning van haar streven de beste te worden op haar vakgebied.

Volledige openheid
Willem Broos, applicatiebeheerder bij Marin: "Onze projectmanagers zijn financieel en technisch inhoudelijk verantwoordelijk voor hun project. Financieel verantwoordelijk wil zeggen dat zij aangesproken worden op datgene wat er op de projecten wordt geboekt. Ze moeten kunnen controleren of die zaken juist zijn. Vandaar dat we zeggen: volledige openheid."

Totaalconcept
Marin had behoefte aan optimale ondersteuning van haar projectorganisatie. Aan de oplossing waar Marin mee werkt ligt een totaalconcept aan ten grondslag waarmee Marin kan groeien. Concreet zijn onder andere de volgende zaken integraal in de bedrijfssoftware uitgewerkt, die uitdagingen van Marin in goede banen leiden.

  • Oplossing voor backoffice
  • Online urenregistratie
  • Goede projectadministratie met alle logistieke afhandelingen
  • Digitale werkplek voor projectmedewerkers
  • Digitale inkoopstroom

Digitalisering van de inkoopstroom
In de projectadministratie zit digitalisering van de inkoopstroom gevat. Hiermee worden alle inkoopdocumenten, inclusief de getekende kopie van de interne bestelbon, de pakbon van de leverancier en de door de projectverantwoordelijke getekende digitale factuur in het systeem gedocumenteerd. Dan weten de projectverantwoordelijken zelf precies wat er geboekt is en wat er gebeurd is. "Ja, maar dat wist ik niet," is er niet meer bij.

Meer declarabel werken
"De mensen zijn nu geen uren meer bezig met informatie zoeken. We hopen dat zij die tijd gaan gebruiken om hun dienstverlening te verbeteren of uit te breiden, om nieuwe producten te ontwikkelen of om meer projecten uit te voeren. Kortom: declarabel bezig zijn," aldus Willem Broos.

Meer informatie
GAC biedt totaaloplossingen in bedrijfssoftware voor onder andere zakelijke dienstverleners, zorginstanties, groothandelsbedrijven en de industrie. Deze oplossingen zijn uitermate geschikt voor service- en projectgestuurde organisaties. Wilt u meer informatie over ons totaalconcept? Neem dan contact op met onze specialisten.

Deel dit bericht
Chat met ons