GAC Business Solutions

ESTEPE kiest voor GAC Business Solutions

30 september, 2010 in Productie

ESTEPE, een professionele onderneming die zich richt op het aanvullen van het productgamma van truckfabrikanten, koos recentelijk voor GAC Business Solutions voor de implementatie van haar ERP oplossing op basis van Microsoft Dynamics NAV.

Innovatieve transportoplossingen
ESTEPE werkt continu aan innovatieve transportoplossingen voor de optimalisatie en het verhogen van de capaciteit van transportmiddelen. Jaarlijks worden meer dan 1600 trucks aangepast. Voor de aansturing van deze soms complexe processen koos ESTEPE voor Production+, de geïntegreerde bedrijfsoplossing van GAC Business Solutions voor de maakindustrie.

Uitvoerige selectieprocedure
Na een uitvoerige selectieprocedure viel de keuze van ESTEPE in eerste instantie al op Microsoft Dynamics NAV. In een tweede selectieronde onderscheidde GAC Business Solutions en Production+ zich duidelijk van de concurrentie. Medio juni werd de keuze geformaliseerd en inmiddels is de implementatie al in een vergevorderd stadium.

Verbetering van het logistieke proces
ESTEPE had vooraf duidelijke wensen voor de verbetering van het logistieke proces, de planning en de calculatie. Om een efficiëntere werkwijze en procesoptimalisatie te bewerkstelligen, worden de verschillende ‘eilandjes’ met informatie in de nieuwe situatie vervangen door één centrale database van waaruit iedere gebruiker zijn informatie haalt. Hierbij is gekozen voor een projectaanpak conform het ‘proof-of-concept’ model. Bij ESTEPE resulteert dit in een zeer voorspoedige implementatie met een hoge doorloopsnelheid. Het enthousiaste projectteam heeft binnen enkele weken Production+ zo ver ingericht dat men op het implementatieplan vooruit loopt en inmiddels is begonnen met het belangrijke testwerk.

In het kort:

  • Estepe uit Heesch (NB)
  • 25 Users
  • Implementatie van Production+
  • Gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV 2009 RTC
  • Duur implementatie: 6 maanden
Deel dit bericht
Chat met ons