GAC Business Solutions

Bereid uw bedrijfssoftware voor op SEPA

31 oktober, 2012 in Groothandel Productie Zakelijke dienstverlening Algemeen

Met de komst van één Europese betaalmarkt (SEPA) vinden vanaf februari 2014 eurobetalingen in dit gebied overal op dezelfde manier plaats. Uw administratie, betalingsverkeer en Microsoft Dynamics NAV bedrijfssoftware vergen aanpassingen om aan de nieuwe standaarden voor het rekeningnummer (IBAN), de girale betalingen en incasso’s te voldoen.

Grote impact
Hoewel de impact van de overgang naar SEPA groot is, blijven de voorbereidingen van met name het MKB hierop nog achter. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Ontdek hier wat u al kan doen ter voorbereiding.

Uw bedrijfssoftware
Microsoft en GAC zorgen ervoor dat uw bedrijfssoftware tijdig te voorzien is van de juiste aanpassingen. Naast de bestaande bestandsformaten voor CLIEOP en BTL, biedt Microsoft Dynamics NAV sinds vorig jaar ook ondersteuning voor betalingen volgens het nieuwe SEPA-bestandsformaat.

Verwerking incasso’s
Ook de verwerking van incasso’s verandert en wordt vervangen door SEPA-incasso. Hoe deze nieuwe manier wordt ondersteund in Microsoft Dynamics NAV wordt op dit moment door Microsoft uitgewerkt.

Algehele impactcheck
Om concreter inzichtelijk te krijgen wat de gevolgen zijn van de overstap op IBAN voor uw onderneming, heeft het NFS (Nederlands Forum voor SEPA-migratie) de ‘IBAN Impact Check’ ontwikkeld. Op www.overopiban.nl laat dit hulpmiddel u zien welke stappen u moet nemen om klaar te zijn voor de overgang.

We houden u op de hoogte
Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Heeft u al vragen? Stel ze ons gerust. U kunt direct contact opnemen met een van onze medewerkers via het telefoonnummer 0499 58 28 27.

Meer informatie
Meer informatie over SEPA en Dynamics NAV vindt u hier. Voor meer informatie over SEPA en IBAN verwijzen wij u naar de volgende websites:

www.rijksoverheid.nl

www.sepanl.nl

Deel dit bericht
Chat met ons