GAC Business Solutions

Bent u voorbereid op SEPA?

9 juli, 2012 in Groothandel Productie Zakelijke dienstverlening Algemeen

Nederland bereidt zich voor op de komst van één Europese betaalmarkt: de Single Euro Payments Area (SEPA). Vanaf februari 2014 vinden eurobetalingen in dit gebied overal op dezelfde manier plaats, en zijn er nieuwe standaarden voor het rekeningnummer, de girale betalingen en de incasso’s. Dit heeft gevolgen voor het betalingsverkeer van uw onderneming en dus voor uw bedrijfssoftware van Microsoft Dynamics NAV. Microsoft en GAC zorgen ervoor dat uw bedrijfssoftware tijdig wordt voorzien van de juiste aanpassingen.

Nieuwe standaarden voor overschrijvingen en incasso’s
Een onderdeel van SEPA is dat zowel bedrijven als consumenten voortaan het IBAN (International Bank Account Number) rekeningnummer gaan gebruiken, in plaats van het huidige ‘lokale’ rekeningnummer. Daarbij komen er nieuwe standaarden voor overschrijvingen en incasso’s.

Betalingen & incasso’s
Naast de bestaande bestandsformaten voor betaling CLIEOP en BTL, biedt Microsoft Dynamics NAV sinds vorig jaar ook ondersteuning van betalingen volgens het nieuwe SEPA bestandsformaat. Ook de verwerking van incasso’s verandert en wordt vervangen door SEPA incasso. Hoe deze nieuwe manier van incasso wordt ondersteund in Dynamics NAV wordt op dit moment door Microsoft uitgewerkt.

Op de hoogte
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk contact opnemen met uw Accountmanager, een van onze Productmanagers of de Servicedesk. Indien gewenst staan ook onze consultants klaar om u te helpen met de inrichting en aanpassing van uw software. Op deze pagina vindt u meer over SEPA en Microsoft Dynamics NAV.

Meer informatie
Voor meer informatie over SEPA en IBAN verwijzen wij u graag naar de volgende websites: www.rijksoverheid.nl, www.sepanl.nl en www.overopiban.nl.

Tip: om u alvast voor te bereiden wijzen wij u graag op de checklist voor bedrijven van De Nederlandsche Bank in het kader van IBAN.

Deel dit bericht
Chat met ons