GAC Business Solutions

Barcodescanners voor procesoptimalisatie

22 februari, 2011 in Productie

Het is de uitdaging van iedere onderneming: procesoptimalisatie. Saris Aanhangers B.V. maakt hierbij al geruime tijd succesvol gebruik van barcodescanners. Ammeraal Beltech onderzocht de mogelijkheden van procesoptimalisatie middels barcodescanners. GAC bracht beide partijen met elkaar in contact, en Rolph Koesen (Ammeraal Beltech) bezocht Ferry Saris (Saris Aanhangers) om praktijkkennis op te doen en kennis met elkaar te maken.

Oorzaak direct aanpakken
"Bij een terugval in de productie kunnen we de oorzaak direct aanpakken. Voorheen moesten we eerst naar de oorzaak zoeken." Het is één van de inzichten die Financieel Directeur van Saris, Ferry Saris, deelde met Rolph Koesen van Ammeraal Beltech. Ferry legde uit wat het belang is van de barcodescanners voor hun bedrijfsvoering, in combinatie met hun businessoplossing Production+, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV.

Administratieve processen
"De afzonderlijke productieorders worden vóór en na iedere stap gescand, om de status te monitoren en te meten of er efficiënt gewerkt wordt. Ook als gelaste onderdelen naar de verzinkerij gaan, worden deze gescand. In Dynamics NAV wordt het dan direct omgezet naar uitbesteed werk voor de inkooporder. Bij terugkomst worden de onderdelen weer via de handterminal binnen gemeld, en automatisch ingeboekt als magazijnvoorraad."

Scherpere  kostprijscalculatie
"Zodra een bestelling via de scanner gereed wordt gemeld, gaat het naar het magazijn voor expeditie. Zo kan onze backoffice iedere stap in het proces volgen. Dit voorkomt misverstanden, verhoogt de doorlooptijden en maakt de kostprijscalculatie scherper."

Bedrijfsbrede inzet
Niet alleen voor het productie-, inkoop- en verkoopproces worden de scanners gebruikt. Ook voor de personeels- en salarisadministratie. "Als personeel binnenkomt, kunnen zij zichzelf via het scanapparaat en hun barcode aanwezig melden. Zo worden de urenstaten wekelijks aangevuld tot aan de contracturen. Klopt dit, dan kan het gebruikt worden door de salarisadministratie voor vrije dagen, ziektedagen en aanvullingen."

Maak een afspraak
Het was een inspirerende ontmoeting met verhelderende inzichten voor beide partijen. Benieuwd naar de ervaring van Rolph Koesen (Ammeraal Beltech)? Of heeft u een organisatie met wie u graag kennis zou willen delen? Neem contact met ons op en wij sturen u het gehele bezoekverslag toe, of maken een afspraak met u.

Deel dit bericht
Chat met ons