GAC Business Solutions

Uitstel IBAN en SEPA

13 februari, 2014 in Groothandel Productie Zakelijke dienstverlening Zorg en Welzijn Kinderopvang Algemeen

Op 5 februari is door het Europees Parlement akkoord gegeven op uitstel van de invoering van IBAN-rekeningnummers tot 1 augustus van dit jaar. Hoewel de formele invoerdatum blijft staan op 1 februari 2014 hebben Nederlandse ondernemingen dankzij dit uitstel een extra overgangsperiode van een half jaar om de systemen voor te bereiden op IBAN en SEPA. De Europese Commissie heeft gewaarschuwd dat ze IBAN niet opnieuw uit zal stellen.

Met Single European Payments Area (SEPA) wil de Europese Unie het bankverkeer binnen de eurozone vereenvoudigen. In 2008 zijn daarom Europa-overspannende betaalinstrumenten parallel aan de landelijke systemen actief gemaakt. Per februari 2014 zouden de landelijke systemen moeten vervallen zodat al het verkeer via SEPA gaat verlopen. Onderdeel van die functionaliteit is een overgang van nationale rekeningnummers naar een Europese standaard: IBAN (International Bank Account Number).

Om te zorgen dat zakelijke software, zoals Microsoft Dynamics NAV, goed werkt met de nieuwe standaarden zijn er verschillende stappen ondernomen door GAC en Microsoft. Voor klanten van GAC staat een IBAN-update voor Dynamics NAV klaar en is er een conversietool gemaakt. De branche-experts van GAC zijn goed op de hoogte van de nieuwe betaalmethoden en werken al geruime tijd intensief om Dynamics over te zetten op IBAN en SEPA.

De meeste klanten van GAC zijn inmiddels voorbereid op SEPA en IBAN. Heeft u vragen, twijfelt u of uw systemen klaar zijn om met onder meer langere rekeningnummers en andere transactietijden te werken, of gebruikt u een ander softwarepakket dat nog niet klaar is voor de nieuwe methoden? Neem dan direct contact op met GAC. Onze branche-experts staan klaar om ook u op de overstap naar IBAN en SEPA voor te bereiden. Klik hier voor meer informatie.

 

Deel dit bericht
Chat met ons