GAC Business Solutions

KidsVision voegt nieuwe berekeningsmethode IKK toe

9 mei, 2017 in Kinderopvang Algemeen

GAC heeft de nieuwe berekeningsmethode voor IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) toegevoegd aan KidsVision. Hiermee lopen we vooruit op het te nemen besluit in de Eerste en Tweede Kamer. Dit is onder meer noodzakelijk omdat de planning van nieuwe baby’s ver vooruit wordt uitgevoerd. Juist in deze groep zijn de consequenties van de IKK-wet, die op 1 januari 2018 ingaat, het grootst.

GAC stelt bij de ontwikkeling van KidsVision de gebruiker centraal. Het is onze taak om te zorgen dat u altijd zo goed mogelijk ondersteund wordt bij dagelijkse activiteiten. De IKK-regels zijn op basis van dit principe aan KidsVision toegevoegd. Planners krijgen alle informatie direct met inachtneming van IKK gepresenteerd. Op de diverse schermen staat de PM-behoefte voor het betreffende tijdvak. Wordt een planning gemaakt die na de invoer van de nieuwe wetgeving op 1 januari 2018 ingaat, dan maakt KidsVision bij de berekening van de PM-behoefte automatisch gebruik van de nieuwe IKK-regels. De berekening is op één centrale plaats in KidsVision ondergebracht zodat voor de uitlevering slechts één beschikbaar object nodig is.

Planbord Kids 1 (1)

Naast wijzigingen in het proces heeft IKK ook impact op prijsstelling en het te voeren beleid. KidsVision-gebruikers, directie en management krijgen hier inzicht in met een nieuw gemaakt extra planbord. Hierin staat alleen regelinformatie voor bezette kinderen, PM-behoefte OUD, PM-behoefte NIEUW en PM-Behoefte Verschil. Dit planbord toont zo precies waar door de nieuwe regels de PM-behoefte verandert. Dit kan zowel voor het verleden, de huidige situatie als ook in de toekomst worden bekeken. De getoonde informatie is altijd gebaseerd op de werkelijke bezetting op dat moment.

Deel dit bericht
Chat met ons