GAC Business Solutions

GAC verwelkomt Oculentis als Dynamics NAV 2016 klant

8 december, 2015 in Productie Algemeen

Op de foto Ben Wanders, algemeen directeur van Oculentis en Pieter van Halder, business consultant van GAC.

GAC gaat Proces+ op basis van Microsoft Dynamics NAV 2016 implementeren bij Oculentis, producent van hoogwaardige intra-oculaire producten. Door in het Nederlandse productiebedrijf gebruik te maken van Dynamics NAV kan aangesloten worden op de systemen van het Duitse verkoopkantoor en is volledige traceability van het productieproces mogelijk.

Volledige traceability van het productieproces
Dynamics NAV is al in gebruik bij het Duitse verkoopkantoor van Oculentis. In Nederland wordt Proces+ van GAC in gebruik genomen. Deze ERP-oplossing voor de semi-procesindustrie op basis van Microsoft Dynamics NAV bevat onder meer de Yaveon add-on. Hiermee is volledige traceability van het productieproces mogelijk. Van iedere batch zijn alle gegevens, van grondstof tot eindproduct en bestemming, opgeslagen en te achterhalen.

Medische producten
Oculentis maakt lenzen voor oogchirurgie. Deze intra-oculaire lenzen worden in het oog geïmplanteerd. Omdat dit om medische producten gaat, is volledige traceerbaarheid van het productieproces een must. GAC heeft Proces+ ontwikkeld voor productiebedrijven die dergelijke producten in de semi-procesindustrie maken.

GAC denkt mee over de oplossing
De keuze voor GAC als partner is ook ingegeven door de klantbenadering. IT-manager Frank van Amelsvoort: “GAC denkt positief kritisch mee over de oplossing. Zij toetsen de richting die wij hebben bedacht en durven tegen te spreken om zo samen tot een betere oplossing te komen.”

Dynamics NAV 2016 implementeren
In januari begint de implementatie van Dynamics NAV 2016. Dit is de nieuwste versie van de ERP-software van Microsoft. Deze versie maakt werken op ieder device mogelijk, is beter geïntegreerd met de cloud en kan sneller inspelen op veranderingen.

Productiebedrijf met Dynamics NAV 2016
In eerste instantie wordt Dynamics NAV 2016 in het Nederlandse productiebedrijf geïmplementeerd. Voor contact met de systemen van het Duitse verkoopkantoor is een tijdelijke koppeling gepland. Doel is om uiteindelijk met het volledige bedrijf over te gaan op de nieuwste versie van de ERP-software van Microsoft. 

Deel dit bericht
Chat met ons