GAC Business Solutions

Internationale expansie voor Present Time dankzij Trade Plus

20 juni, 2013 Marcel Nanning in Groothandel Algemeen Trade Online

Voor groothandel Present Time is de bedrijfssoftware Trade+ de basis voor internationale expansie en een intelligent logistiek centrum. Sinds begin jaren ’80 is Present Time gespecialiseerd in designgeschenken en woonaccessoires. Door haar forse groei werd in 2005 de grens van het toenmalige automatiseringssystemteem bereikt. Er was onvoldoende grip op de informatie- en goederenstromen, wat de internationale expansie bemoeilijkte. Om de groeiambities waar te maken stapte Present Time over op de bedrijfssoftware Trade+ op basis van Microsoft Dynamics NAV. Met succes: inmiddels distribueert het bedrijf acht eigen merken probleemloos naar 80 landen wereldwijd en werd er een eigen intelligent logistiek centrum ingericht.

Voor groothandel Present Time is de bedrijfssoftware Trade+ de basis voor internationale expansie en een intelligent logistiek centrum. Sinds begin jaren ’80 is Present Time gespecialiseerd in designgeschenken en woonaccessoires. Door haar forse groei werd in 2005 de grens van het toenmalige automatiseringssystemteem bereikt. Er was onvoldoende grip op de informatie- en goederenstromen, wat de internationale expansie bemoeilijkte. Om de groeiambities waar te maken stapte Present Time over op de bedrijfssoftware Trade+ op basis van Microsoft Dynamics NAV. Met succes: inmiddels distribueert het bedrijf acht eigen merken probleemloos naar 80 landen wereldwijd en werd er een eigen intelligent logistiek centrum ingericht.

Trade+ maakt groeiambities waar voor Present Time

Een opsomming van hoe Trade+ bijdraagt aan de groei van Present Time:

  • Standaard ingericht op internationale handel en vestigingen in meerdere landen.
  • Eenvoudige aanpassing van het systeem aan bedrijfsspecifieke behoeftes (rapportages, specifieke informatievelden).
  • Nieuwe vestigingen (in binnen- en buitenland) zijn snel operationeel dankzij het eenvoudig opzetten van connectie met de centrale server en basisconfiguratie.
  • Alle bedrijfskritische informatie draait op één centrale server*, zodat iedereen 24/7 wereldwijd toegang heeft tot actuele gegevens. Daardoor kunnen bijvoorbeeld strakke afspraken worden gemaakt met afnemers.
  • De aan Office identieke interface zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers snel vertrouwd raken met Trade+. Het open en flexibele systeem zorgde ervoor dat Present Time een eigen logistiek centrum kon opzetten. Het Warehouse Management Systeem kon naar eigen inzicht worden ingericht en sluit naadloos aan op Trade+ en dus op de handelsprocessen van Present Time.
Deel dit bericht
Chat met ons