GAC Business Solutions

Microsoft innovaties in de praktijk op Dynamics Experience 2015

4 september, 2015 in Groothandel Productie Zakelijke dienstverlening Kinderopvang Algemeen Events

Onder de titel ‘business (un)usual’ is op 3 september de volledig vernieuwde Dynamics Experience 2015 gehouden. Die werd dit jaar georganiseerd in Grand Hotel Gooiland in Hilversum. Op deze mooie locatie werd in de ochtend de Microsoft roadmap gepresenteerd. Aansluitend kwam een expertpanel aan bod en de middag bood ruimte voor een grote hoeveelheid break-out sessies. Jan Nouwens van GAC sloot met zijn sessie op praktische wijze aan bij het thema van de dag. Voor een volle zaal demonstreerde hij hoe Microsoft Dynamics NAV en Office 365 elkaars functionaliteit kunnen versterken.

De kracht van Dynamics NAV en Office 365
Voorafgaand aan GAC was er een break-out sessie van John Speulman, Partner Technical Strategist bij Microsoft. Hier werden de nieuwste ontwikkelingen uit Redmond gepresenteerd en was te zien hoe deze met elkaar samenhangen en in elkaar grijpen. Direct daarna demonstreerde Jan Nouwens van GAC in zijn break-out sessie hoe dit in praktijk werkt. Aan de hand van de voorbeelden bij bedrijven toonde hij hoe de onderlinge samenhang verder helpt bij het behalen van doelstellingen. 

De praktijkvoorbeelden van Jan Nouwens brachten de voordelen van de combinatie Microsoft Dynamics NAV en Office 365 naar voren. GAC heeft slimme toepassingen ontwikkeld waarmee bedrijven de twee platformen op een laagdrempelige manier, waardevol kunnen inzetten. Jan Nouwens demonstreerde hoe de combinatie meer mogelijkheden biedt om efficiënter en slimmer te werken. Dynamics NAV en Office 365 zijn flexibel in te zetten waardoor goed in te spelen is op unieke situaties. Dat maakt deze standaardproducten zeer geschikt voor uiteenlopende organisaties. Juist met de combinatie Office 365 en Dynamics NAV is op kosten voor maatwerk te besparen.

De break-out sessie van GAC begon met documentmanagementoplossingen op basis van Microsoft Dynamics NAV en Office 365. Getoond werd hoe de volledige documentstromen rond een order overzichtelijk op te slaan en in te zien zijn. Ook was er aandacht voor samenwerking in de keten. Op eenvoudige wijze werd tijdelijk toegang tot documenten aan derden verschaft. Ter afsluiting kwam aan bod hoe de combinatie Dynamics NAV en Office 365 meer ruimte geeft aan ideeën binnen een organisatie en hoe het helpt de klant centraal te zetten.

Aandacht voor Dynamics NAV, Office 365 en CRM Online
Naast de informatie op de verschillende break-out sessies in de middag was er ook tijdens het plenaire gedeelte in de ochtend veel aandacht voor het Microsoft ecosysteem. De nieuwste versies van Microsoft Dynamics NAV, Office 365 en CRM Online zijn allemaal losse producten die naadloos op elkaar aansluiten. Dat geeft organisaties de mogelijkheid om naar wens standaard producten te implementeren die elkaar aanvullen en versterken.

Ook de integratie met software en hardware van derden kwam aan bod. In dit kader werd Power BI uitgelicht. Dat brengt informatie uit verschillende bronnen samen in duidelijke Business Intelligence dashboards en maakt BI toegankelijker voor het MKB.

De Dynamics Experience 2016 zal waarschijnlijk september volgend jaar gehouden worden. Wie in de tussentijd op zoek is naar meer presentaties over de mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV kan terecht bij GAC. Daar worden die meerdere malen per jaar kennissessies georganiseerd die heel specifiek inspelen op mogelijkheden binnen branches. Meer informatie over de kennissessies is te vinden op www.gac.nl.

Foto: Pepijn Richter, Director ERP Product Marketing at Microsoft

 

Deel dit bericht
Chat met ons