GAC Business Solutions

Plan kabinet - alle peuters naar kinderopvang

4 september, 2015 in Kinderopvang

Plan kabinet: alle peuters naar kinderopvang

KidsVision is blij met het voorstel van het kabinet om 60 miljoen euro extra te besteden aan voorschoolse voorzieningen. Ongeacht of ouders werken, wil het kabinet alle peuters naar de kinderopvang mogelijk maken. Ook andere organisaties zoals de brancheorganisatie Kinderopvang en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn verheugd met de plannen van het kabinet om met deze maatregel de ontwikkeling van peuters positief te stimuleren.

Groeikansen

Op dit moment gaan 37.500 peuters in Nederland niet naar de opvang, veelal omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. In het plan staat dat alle peuters iedere week twee keer 3 uur naar de kinderopvang moeten kunnen. De maatregel is bedoeld voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar. De aangekondigde maatregel biedt dus meer groei en mogelijkheden voor de voorschoolse opvang. Dit creëert kansen voor uw organisatie!

De 60 miljoen euro gaat volgende jaar naar de gemeenten. Deze mogen zelf beslissen of ze de opvang bij een kinderopvang op peuterspeelzaal willen organiseren. Na Prinsjesdag wil de Brancheorganisatie met de MO-groep en de VNG om tafel om de nadere uitwerking te bespreken.

KidsVision: altijd actueel!

KidsVision houdt deze ontwikkelingen nauwlettend voor haar klanten in de gaten. Door goed op de hoogte te blijven van deze veranderingen in de branche, zullen klanten van KidsVison in staat zijn proactief te reageren op deze maatregel.

Samen groeien

Door samen te werken met de betrokken partijen biedt KidsVision advies en ondersteuning bij het doorvoeren van veranderingen in processen, in de organisatie en bij ouders. Samen groeien biedt nog meer kansen en mogelijkheden: Growing together!

Bent u benieuwd wat werken met KidsVision kan betekenen? Neem dan contact op met GAC voor meer informatie, of bekijk alvast de mogelijkheden en kosten.

Deel dit bericht
Chat met ons