GAC Business Solutions

Klantendag GAC Zakelijke Dienstverlening in het teken van Slimmer Werken

20 november, 2014 in Zakelijke dienstverlening Algemeen

Flexibiliteit, transparantie en effectiviteit zijn voor zakelijke dienstverleners belangrijke topics. Op de goed bezochte GAC klantendag op 13 november liet business unit Zakelijke Dienstverlening (DVL) oplossingen zien die Slimmer Werken ondersteunen en zo helpen om kansen te benutten binnen deze thema's.

Business unit manager Roel van Zon ging bij de opening in op de domeinen van de PSA+ oplossing. Hij had kort aandacht voor Dime Scheduler. Dit is een online planningstool met een grafische interface die gebruikers zelf kunnen indelen. Via deze tool is het overzichtelijker om resources te plannen en dankzij de standaard koppeling met Microsoft Exchange kunnen die planningen ook makkelijker gecommuniceerd worden. Naast deze tool kwam ook MailPlus aan bod, dit is een tool dat klantbestanden in het CRM-systeem, gegevens in NAV en marketingcampagnes via de mail perfect samenbrengt. De meeste aandacht ging uit naar het Slimme Werken en de bijkomende trends.

PSA+ roadmap
Na de introductie volgde de roadmap voor de op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde branchegerichte oplossing PSA+. Die begon iets terug in de tijd met de introductie van Microsoft Dynamics NAV 2015, met tussenstappen waarin onder meer abonnementen en Office 365 naar voren komen, eindigt de roadmap met de release van PSA+ op basis van Microsoft Dynamics NAV 2015 in maart van dat jaar.

PSA Roadmap

Microsoft Dynamics NAV 2015
Veel aandacht is besteed aan de mogelijkheden die Microsoft Dynamics NAV 2015 gaat bieden. Senior business consultant Mignon Coenen liet zien hoe deze versie mikt op mobiliteit, gebruiksvriendelijkheid en business drivers. In navolging van smartphones en tablets wordt NAV 2015 zo eenvoudig in gebruik dat het trainingsprogramma’s en handleidingen bijna overbodig maakt. Dat vraagt om kwalitatief hoogwaardige applicaties die op ieder denkbaar toestel werken. De nieuwste versie van Dynamics ondersteunt alle grote mobiele besturingssystemen. Ongeacht type laptop, tablet of smartphone kunnen gebruikers altijd en overal bij de bedrijfsgegevens. Ook rekent NAV 2015 af met lange keuzemenu’s door verdere optimalisatie van op rol gebaseerde schermen.

 Verkooporders Scherm

NAV 2015 versnelt implementatie en vereenvoudigt upgrades
Microsoft Dynamics NAV groeit mee met de veranderende markt en de wensen van zakelijke dienstverleners. NAV 2015 is aangepast zodat het snel te implementeren is. Aanpassingen voor branches vragen niet langer om maatwerk. Met de veelvoud aan los te implementeren modules is afgerekend door binnen één standaard licentie taken zoals barcodescanning en vooruitbetaling aan te bieden. Dankzij nieuwe update-gereedschappen is vanaf NAV 2015 doorgroeien naar toekomstige versies makkelijker.

GAC apps voor Microsoft Dynamics NAV
Mignon Coenen nam de aanwezigen mee door een dag in het leven van een branche-expert van GAC. Op basis van verschillende door GAC ontwikkelde apps liet zij zien hoe dagelijkse taken worden ondersteund en vereenvoudigd. Via PSA+ Debiteurenbeheer is snel inzicht in de betaalstatus van klanten te krijgen. Op de tablet verschijnt direct informatie over openstaande posten en zijn afspraken met betrekking tot betalingen te zien. PSA+ Verbruiksbeheer biedt altijd en overal overzicht van verbruikte uren per project.

deboteirem

Papierloos werken met Spindle en Document Capture
Papierloos werken verhoogt de efficiëntie en verlaagt de kans op fouten. Business consultant Peter Stalpers demonstreerde twee oplossingen van GAC waarmee papier in de zakelijke omgeving praktisch overbodig wordt. Hij liet zien hoe Spindle helpt bij het in bulk verzenden en archiveren van rekeningen, bestellingen, notities en andere documenten. Daarna volgde een demonstratie van Document Capture, een module voor PSA+ waarmee gescande facturen automatisch digitaal verwerkt worden. 

Qlikview verzorgt BI voor NAV
Voor Business Intelligence (BI) zet GAC QlikView in. De implementatie van GAC blinkt uit door het gemak waarmee gebruikers zonder diepgaande SQL-kennis razendsnel eigen dashboards in NAV kunnen bouwen. Ook levert GAC voor zakelijke dienstverleners verschillende standaard dashboards die direct klaar zijn voor gebruik. 

 Marketing _dashboard _600[1]

Golfclinic
De middag werd afgerond met een golfclinic waar de vaardigheden van de aanwezigen getest werden door een golf-pro. Na afronding van de clinic was er uitgebreid tijd om na te praten en te netwerken.

Wilt u een toekomstige kennissessie bijwonen? Hou dan onze website in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht
Chat met ons