GAC Business Solutions

Microsoft kondigt Windows 10 aan

1 oktober, 2014 in Algemeen

Op 30 september heeft Microsoft aangekondigd dat Windows 10 de opvolger van Windows 8.1 zal zijn. Met dit nieuwe besturingssysteem wil het bedrijf zowel consumenten als bedrijven een platform om bieden om overal en altijd aan de slag te kunnen met laptop, desktop, tablet en smartphone. Daarom zet het in op één platform, apps en Het Nieuwe Werken.

Eén platform
Windows 10 wordt één platform dat alle denkbare apparaten gaat ondersteunen om zo een naadloze gebruikservaring te garanderen. Centraal staat één consistente interface. Dat zorgt voor een eenduidige gebruikservaring waardoor minder tot geen training nodig is om met nieuwe apparaten te werken. Dat verhoogt de productiviteit en ligt in lijn met de nieuwe interface van Microsoft Dynamics NAV 2015 die ook op een eenduidige gebruikservaring is ingericht.

Upgrades en updates
Wat betreft beheer en upgraden zijn paralellen tussen vernieuwingen  in Dynamics NAV 2015 en Windows 10. De nieuwste versie van Windows biedt ondersteuning voor upgrades met minimale impact zodat de software eenvoudiger mee kan groeien over de loop der tijd. Speciaal voor bedrijven worden ook wijzigingen aangebracht in het maandelijkse updateproces van Microsoft zodat dit eenvoudiger te beheren is.

Het Nieuwe Werken
Voor Microsoft staat Het Nieuwe Werken centraal en Windows 10 zorgt dat het eenvoudiger wordt om apparaten zowel zakelijk als privé te gebruiken. Nieuwe opties zorgen dat binnen één apparaat duidelijk onderscheid te maken is tussen bedrijfsbestanden en privébestanden. Deze scheiding van gegevens verhoogt de veiligheid en maakt het mogelijk om zakelijke bestanden te volgen als ze bijvoorbeeld via de computer naar een tablet verhuizen om vervolgens via USB-stick en e-mail in de cloud te belanden. Door gegevens te scheiden kan direct aan veiligheidsvereisten van mobiliteit binnen bedrijven voldaan worden.

Apps
Microsoft zet in op apps. Ontwikkelaars krijgen nog meer ruimte om kleine applicaties die specifieke functies ondersteunen te maken. Daarnaast krijgen bedrijven de mogelijkheid om binnen hun Windows 10 omgeving zelf instellingen aan de Windows Store te maken. Dat geeft systeembeheerders de mogelijkheid om bedrijfs-apps aan te bieden, ongewenste apps uit te sluiten en om de ervaring in de Windows Store aan te laten sluiten bij de huisstijl en bedrijfscultuur.

Open en gezamenlijke ontwikkeling
Windows 10 wordt ontwikkeld door Microsoft in samenwerking met partners en klanten. Vanaf vandaag is een technische preview gelanceerd die als basis dient voor verdere ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem. Via deze preview kunnen testers direct in gesprek met Microsoft over onderdelen en is er de mogelijkheid om suggesties te doen. Na deze fase zal Microsoft aan het afronden van de code beginnen, een lanceerdatum voor de eindversie van Windows 10 is nog niet bekend.

Deel dit bericht
Chat met ons